Як смачно приготувати кукурудзу всього за 20 хвилин
Варена кукурудза – продукт, який люблять діти та дорослі. Вона смачна, ситна та швидко готується. І недарма у багатьох людей літо асоціюється не лише з кавунами та динями, а й ароматною кукурудзою. Традиційно її вживають із сіллю, але існує безліч рецептів, покликаних урізноманітнити всіма улюблений продукт. Нижче ми розглянемо, як швидко зварити найсмачнішу кукурудзу, витративши не більше півгодини свого часу. Калорійність вареної кукурудзи дізнайтесь за посиланням https://cbo.org.ua/skilki-vuglevodiv-v-kukurudzi-varenoї/.
Класичний рецепт варіння кукурудзи
Досвідчені господині знають, що секрет смачної кукурудзи у приготуванні, а й у правильному виборі. Тому в ідеалі кукурудзу слід збирати наприкінці серпня, коли її зернятка будуть особливо ніжними та соковитими. Наприкінці сезону продукт з великою ймовірністю буде перестиглим, а відповідно, жорстким.
Традиційно кукурудза вариться у каструлі. Для цього відбирають молоді качани. Вони можуть мати як білі, так і жовті зерна. При виборі обов’язково подивіться, в якому стані знаходяться самі зернятка. У молодої кукурудзи вони м’які, але швидко повертають форму під час продавлювання.
Для приготування знадобиться:
- 8 кукурудзяних качанів;
- сіль.
Існує два варіанти приготування кукурудзи: варіння без солі, коли качани солять вже при вживанні, і з додаванням солі на самому початку приготування. Який варіант вибрати – вирішуйте самі.
Етапи приготування:
- Очистіть качани, ретельно видаливши всі вуса та листя. Ті листочки, які розташовувалися ближче до початку, не слід викидати, оскільки вони знадобляться при варінні.
- Візьміть чавунну чи іншу товстостінну каструлю. Прокладіть її дно листям в один шар. Кукурудзу викладаємо зверху.
- Останній шар – листя. Викладаємо їх так, щоб повністю приховати качани.
- Заливаємо холодною водою. Верхня кукурудза має бути занурена у воду. Тепер можна щедро посолити продукт або обійтися без солі на даному етапі.
- Вода має закипіти. Потім варимо 15-20 хвилин.
- Після приготування залишаємо хвилин на 10 кукурудзу під кришкою.
Мята кукурудза з сиром
Це пікантна варіація класичної страви, яка дозволить урізноманітнити стандартну рецептуру.
Інгредієнти:
- 4 великі качани;
- половинка лимона;
- 50 г сиру твердого;
- сіль;
- 3-4 гілочки м’яти.
Етапи приготування:
- З кукурудзи знімаємо листя, вуса. Беремо велику каструлю, викладаємо до неї кукурудзу. Зверху заливаємо водою.
- Ставимо на вогонь, чекаємо, поки вода закипить. Після цього варимо протягом 20 хвилин.
- Поки готується кукурудза, зніміть цедру з|із| лимона і натріть її.
- М’яту дрібно рубаємо.
- Використовуючи дрібну тертку, натираємо сир.
- Змішуємо отримані компоненти, додаємо сіль.
Коли кукурудза буде готова, викладаємо на тарілку. Трохи остудити і вивалювати в підготовленій суміші. Виходить дуже смачно. Також можна попередньо змастити готову качани вершковим маслом. Це надасть додаткового смаку продукту. Кукурудзу в соусі можна їсти як у гарячому, так і холодному вигляді. Ваші гості точно оцінять ці ласощі.